Vanatoarea de like-uri -> COOLtura

Avem doi copii pe care-i ferim cat de mult putem de incultura.

Citind asta, un coleg m-a intrebat ce inteleg eu prin incultura. Buna intrebare, sa-i vedem raspunsul..
 

Cultura nu-i statornica, ea are o viata: se naste, se dezvolta, creste, se raspandeste si moare.
Omul, ca tot animalul dealtfel, se naste cu aspiratii. Isi categoriseste frumos in sufletul lui ce e bine si ce e rau, deci si aspiratiile pot diferi total de la un individ la altul.

In tot acest amalgam de aspiratii individuale, trebuie sa existe un grup de aspiratii "bune" si altul de aspiratii "rele" la nivel macro si setate ca definitive.
Alea sunt dogmele, invataturile din batrani, sfinte, etc.
Cand aspiratiile astea la nivel macro intra in conflict cu alte aspiratii macro de acelasi tip, apele se separa si/sau se isca razboaie dupa care se separa/anihileaza.

Ce-mi venea mie in cap cu articolul asta e un mic aspect din COOLtura secolului nostru.

Se zice ca omul care scrie o carte e scriitor, altul care scrie o poezie e poet, astea se diferentiaza pe tot felul de criterii si disecate in mii de moduri de sute de voci.
Cand un individ are scrise mai multe carti, fie ele bune/rele/mediocre, are posibilitatea sa urce nivelul social la rang de model, individ demn de urmarit, copiat, ascultat.
E un rol important al oamenilor astia de cultura, la multi intervine sentimentul de vedeta si o dau in bara la nivel moral.

E cazul unei doamne din Iasi, o persoana bine ancorata intre oamenii de cultura ai zonei.
Are cateva carti scrise (nu i le-am citit), lucreaza printre intelectuali, e decenta si (cred eu) le zice bine pe unde le zice..

O cunosc personal, am ajutat-o in ale tehnologiei, ne-am dat add unul altuia.
Impactul initial la vizualizarea profilului nu vi-l pot spune, din cauza ca a fost intrerupt de un mesaj de-al doamnei: regula de haur pe pagina ei e multumirea ca exista printr-un like (repetat, de cat mai multe ori in cat mai multe locuri, de cat mai multe persoane).
A devenit evident ca "fix"/doar like-uri isi doreste cand ne-am dat din nou add (pesemne si-a facut curat in lista si m-a dat frumos afara.. sunt insistent de felul meu).
La o postare fara nici un fel de impact emotional (o fotografie simpla), lumea o prea-slavea si aplauda si ea (dupa cel putin un an de cand nu i-am mai vizionat profilul) inca spunea prin comentarii cat de important este un like.

M-a blocat ea, dar m-am blocat si eu cand am vazut atata nonsens pentru un like.

Cum sa alterezi cultura pentru un like? Masuram cultura in like&share?

Nu prea are noima ce am scris, e evident ca n-am citit destul. Merit un like?

Ideea din spatele ideii

Nonconformist, unic si sec. Asa sunt eu, asa sunt ideile mele, asa este si site-ul.

Traim intr-o lume nebuna, depravata si lipsita de identitate (in mare). Din moment ce omul are nevoie constanta de exemple, chiar daca nu-mi sta in fire, ii dau exemple.
Se poate si altfel, fara reclame, fara poze, fara spam. Sper doar sa nu-mi tastez sufletul degeaba pe aici.

Am primit mai multe recomandari sa-mi centralizez ideile intr-un blog. Sper sa-l rasfoiti, prezinta realitatea intr-un mod ceva mai diferit.
Nu am nevoie de comentarii la postari deocamdata, imi comentez destul de mult si singur. Fiti liberi sa folositi adresa din capul paginii.

Poate va deschide ochii unora, poate nu, eu imi fac datoria de om sa las ceva in urma.