Subiect sensibil: hrana

Ai nevoie de hrana sa supravietuiesti: o prepari, o aranjezi, te bucuri de ea, o cauti tot timpul, o sortezi, o alegi, o categorizezi, faci tot felul de chestii cu si despre ea.

De ce e sensibil subiectul hranei?


Totul e bine pana cand:

  • nu ai incredere in calitatea alimentelor;
  • nu o gasesti cand ai nevoie;
  • difera hrana ta de hrana altuia;
  • te obliga cineva.

Partea cu obligatul e cea mai scarboasa, ti-o dovedeste fiecare copil, adolescent, adult, matur, mosneag, baba care e obligat sa manance ceva ce nu-i place, nu cunoaste sau nu vrea pur si simplu.

De ce ar fi sensibil subiectul?
___________
hrana vs. vaccin

Exact, mergi la vaccinat cu incredere si placere cand stii ce bagi in tine si mai ales cand nu te obliga nimeni.
Sunt atatia sensibili la subiectul asta, incat ti-e frica sa-l discuti.
Culmea, nu sunt probleme cand se pune problema calitatii mancarii, pretului mancarii, esti constient ca in salamul ala roz si frumos te asteapta antibiotice, plastic, tot felul de substante inflamabile, make-up-uri, coloranti, etc.
Totusi, lumea ia foc cand i se spune ca in vaccin gasesti ceva ce ti-ar putea fi fatal, ca lotul nu-stiu-care a fost compromis dar totusi a fost livrat fortat in zone cu spalati pe creier.

Nu ma obliga nimeni sa consum parizerul din Carrefour, ca doar ii pot citi eticheta, pot lua decizia sa-l iau pe ala sau pe altul, sa mananc sau sa-l dau la animale/ghena.
..totusi nu am reusit niciodata sa citesc prospectul la nici un vaccin pe care l-am primit.

Incredere oarba? Merge asa ceva? E ceva ce ar trebui sa accept eu, nu sa mi se impuna. E o chestiune morala.

Mi se pare ca dormim, ca identitatea nu ne mai apartine. E inacceptabil sa nu avem incredere in hrana noastra cea de toate zilele, in APA noastra cea de toate zilele, insa sa imbratisam cu zambetul pe buze ideea de vaccin obligatoriu si sa ne batem cu scepticii in pancarte viu-colorate.

Ar trebui sa-i legam pe producatorii de alimente sa-i obligam sa manance ce ne dau ei sa mancam, ca ei sigur nici nu gusta ce produc.
Ar trebui sa testam fiecare vaccin nou pe cei care il produc, pe cei care il comercializeaza, pe cei care ni-l baga pe gat, ca sa prindem curaj sa ne vaccinam copiii.

Fiecare are dreptul la opinie. Asta e opinia mea.

Ideea din spatele ideii

Nonconformist, unic si sec. Asa sunt eu, asa sunt ideile mele, asa este si site-ul.

Traim intr-o lume nebuna, depravata si lipsita de identitate (in mare). Din moment ce omul are nevoie constanta de exemple, chiar daca nu-mi sta in fire, ii dau exemple.
Se poate si altfel, fara reclame, fara poze, fara spam. Sper doar sa nu-mi tastez sufletul degeaba pe aici.

Am primit mai multe recomandari sa-mi centralizez ideile intr-un blog. Sper sa-l rasfoiti, prezinta realitatea intr-un mod ceva mai diferit.
Nu am nevoie de comentarii la postari deocamdata, imi comentez destul de mult si singur. Fiti liberi sa folositi adresa din capul paginii.

Poate va deschide ochii unora, poate nu, eu imi fac datoria de om sa las ceva in urma.